Mäklarinfo
Här hittar ni som är fastighetsmäklare information som brukar efterfrågas vid försäljning av stugor i Brf Pinnarp.
Generell information
Brf Pinnarp är en bostadsrättsförening för fritidsboende i den vackra Kindabygden. Föreningen bildades 2005 med första inflyttning i maj 2006. Det är en stabil och välkonsoliderad förening med låg belåning (se årsredovisning).
Endast fysiska personer (ej juridiska) tillåts bli medlemmar i föreningen.
Föreningens fakturaadress:
Brf Pinnarp i Kinda
c/o FRUBO AB
Apotekaregatan 7
58227 Linköping
Föreningens adress:
Brf Pinnarp i Kinda
c/o Peter Broomé
Lägergatan 7
586 63 Linköping
Organisationsnummer: 769613-3680
Fastighetsbeteckning: Kinda Pinnarp 1:11
Webbsida: https://www.brfpinnarp.se
Fastighet och underhåll
Fastighetens byggår: 1975-76
Vid föreningens övertagande av fastigheten 2005 installerades avfuktare i grunden på samtliga stugor. Service på dessa sker en gång per år. 2008 gjordes omfattande markarbeten för dränering, med nya vatten- och avloppsledningar. Stugorna målades inför övertagandet 2005/06 och återigen 2014/19, samt byttes då panel på flera stugor. Takhuvar har inspekterats och bytts under 2020.
Föreningen äger fastighetens mark. De stora gräsytorna i föreningens område klipps och sköts enligt avtal. Skogsavverkning sker vid behov. Övrigt område såsom strand, bryggor, utemöbler och gångvägar sköts av föreningsmedlemmarna själva, främst vid röjningsdagar två gånger per år. Det finns inga egna tomter till stugorna, men bostadsrättsinnehavarna ansvarar för skötseln av gräsytor och övrigt område runt varje stuga.
Uppvärmning, el och vatten
Direktverkande el. Hushållsel ingår inte i avgiften. Varje bostadsrätt har egen mätare. En schablonsumma betalas varje månad, vilken stäms av mot avräkning efter avläsning en gång per år. Kallvatten från djupborrad brunn ingår i avgiften. Varje bostadsrätt har sin egen varmvattenberedare som medlemmarna själva står för. I några bostadsrätter finns även en öppen spis/braskamin. I området finns ett antal belysningsarmaturer som föreningen gemensamt betalar elen för.
Antal bostadsrätter
I föreningen finns totalt 25 bostadsrätter, varav 13 är stugor på ca 40 kvm och 12 är större stugor på 70-90 kvm. De mindre innehåller två sovrum, pentry och allrum, samt toalett och dusch, medan de större har ca fyra sovrum, ett till två allrum med pentry, samt vanligtvis två duschrum, beroende på hur de byggts om.
Förvaltning
Frubo AB biträder styrelsen med den ekonomiska förvaltningen.
Pantsättningsavgift och överlåtelseavgifter
Pantsättningsavgift (1 %) betalas av pantsättaren och överlåtelseavgift (2,5 %) betalas av säljaren (faktureras när medlemsskap är beviljat).
Överlåtelse - Ny medlem
Överlåtelsehandlingar kan fås hos styrelsen. Ansökan om medlemskap ska ske till styrelsen. Kreditupplysning tas. Inflyttning kan ske när inträde för ny medlem och utträde för tidigare medlem beviljats på styrelsemöte.
Avgifter – vad ingår?
Medlemmarna erlägger en årsavgift som betalas månadsvis och som fastställs av styrelsen varje år.
El-avgift erläggs per månad enligt schablon med årlig avräkning.
Parkering
Till varje bostadsrätt hör 1-2 parkeringsplatser. Några parkeringsplatser ligger i direkt anslutning till stugan, medan andra har sina platser på någon av de lite större parkeringarna i närheten av stugan.
Båtplats
Till föreningen hör båtbryggor där medlemmar har tillgång till en båtplats. Bostadsrättsinnehavaren står själv för inköp av s.k. Y-bom.
Egen strand och fiskevatten
Föreningen har egen sandstrand, samt klippstrand vid udden och även eget fiskevatten.
Tennisbana och boulebana
På föreningens mark finns en tennisbana, som också har en basketkorg. 2019 anlades en boulebana för föreningens medlemmar.
Bastu och tvättstuga
Till föreningen hör en vedeldad bastu, samt en elbastu med duschar. I samma hus finns också tvättmaskin.
Sophämtning
För hushållssopor finns soptunnor (4 st under sommaren och 1 på vintern) som töms varannan vecka av Kinda kommun. Övrigt avfall kan lämnas vid återvinningsstationen strax utanför Kisa.
Försäkring
Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade och det finns också en gemensam försäkring för vägsamfälligheten. Varje medlem ansvarar för att ha en hemförsäkring med bostadsrättstillägg för sin bostadsrätt.
Övrigt
Förråd
Bostadsrättsinnehavarna har möjlighet att bygga ett mindre förråd i anslutning till stugan efter ansökan till styrelsen samt erhållet byggnadslov. De flesta ägare har redan byggt sådana.
Bredband
Inget bredband finns anslutet.
Förändring i stugorna
Förändring i stugans yttre eller skötselområde kräver tillstånd från styrelsen och vid större ombyggnad kan byggnadslov också krävas från kommunen. Inomhus ansvarar bostadsrättsinnehavaren själv för åtgärder så länge inga stammar berörs.
Närområdet
I närområdet finns bland annat en campingplats, ett mindre hotell med kanotuthyrning, ridklubb och golfbana, samt vandringsleder.
Har du frågor är du välkommen att kontakta ordförande eller informatör
Lage Johansson, ordförande
Sussanne A. Larsson, sekreterare och informatör
Handlingar/filer
Önskas senaste årsredovisningen - kontakta ordföranden.